Djokovič v Belehrade bez boja do finále proti F. Lópezovi

30.04.2011 Celý región

Srbský tenista Novak DjokovičFoto: SITA/AP BELEHRAD 30. apríla (WEBNOVINY, AP) - Srbský tenista Novak Djokovič bez boja v sobotňajšom semifinále postúpil do nedeľňajšieho finále dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Serbia Open v Belehrade (dotácia 416 650 eur, antuka vonku). Na zápas proti krajanovi totiž nenastúpil pre zranenie pravej nohy Janko Tipsarevič, ktorý sa odhlásil aj z podujatia ATP World Tour Masters 1000 v Madride.

Dvadsaťtriročný 2. muž svetového rebríčka Djokovič bude o svoj druhý miestny titul po predvlaňajšom a celkovo 23. primát hrať so španielskym ľavákom Felicianom Lópezom, proti ktorému má štatistiku 3:0. Zverenec Mariána Vajdu ťahá sériu 31 singlových úspechov.

\"Zlá správa. Janko sa musel odhlásiť z dnešného semifinále pre svalovú indispozíciu. Úprimne dúfam, že sa rýchlo stihne zotaviť na zvyšok antukovej časti sezóny. Finále je zajtra o 16.00 h a ja sa pokúsim vrátiť trofej tam, kam patrí - do Srbska!\" uviedol Djokovič prostredníctvom svojej facebookovej prezentácie. Vlani sa v srbskej metropole radoval Američan Sam Querrey.

Dvojhra - semifinále:
Novak Djokovič (Srb.-1) - Janko Tipsarevič (Srb.-7) bez boja - Tipsarevič nenastúpil pre zranenie pravej nohy
Feliciano López (Šp.) - Filippo Volandri (Tal.) 7:6 (3), 6:2
 

Vyberte región